De diverse modellen van de Dartsailer.

 

Het kleinste type is de Dartsailer 27. De Holland Boat Company bouwde 28 schepen van dit type. Later, na het faillissement van de HBC, werden er nog enkele exemplaren door andere werven gebouwd, waaronder de werf De Boarnstream die dit type op de markt bracht onder naam Sirocco 28.

De Dartsailer 30 is het meest gebouwde model. De Holland Boat Company bouwde 86 stuks van dit model. Na het faillissement van deze werf is de Dartsailer 30 nog enige tijd gebouwd door andere werven en onder andere op de markt gebracht onder de naam Sirocco 31. Van de Dartsailer 30 werden door de werf HBC zowel een motorboot, de Dartcutter, als een zeiluitvoering verkocht. De zeiluitvoering werd geleverd met een sloeptuig of in een kitsgetuigde versie. Dartsailer 38

In december 2011 bleek dat er ook nog plannen voor de bouw van een Dartsailer 37 zouden zijn geweest. Het bijzondere verhaal van de persoon die dit meldde via het gastenboek van de website is te vinden via deze link

Het grootste type, de Dartsailer 38 werd aanvankelijk geleverd met een kitstuigage met een doorvaarthoogte van iets meer dan 12 meter. Na bouwnummer 3 werden de schepen uitgerust met een groter zeiloppervlak en dus een hogere tuigage. De Holland Boat Company leverde dit type alleen met een kits tuigage. Later zijn ook schepen met een sloeptuig gebouwd evenals een motorkotter met achterkajuit.

Op de volgende pagina’s vindt u een verzameling van gegevens van de verschillende types, de 27, de 30 en de 38 voet Dartsailer en de Sirocco 28, 31 en 38.

Wij beweren niet volledig en ook niet foutloos te zijn met de vermelding van deze gegevens. Iedereen die via het gastenboek aanvullingen en/of correcties kan verstrekken  danken wij bij voorbaat.

Deze site is voor het laatst bijgewerkt op 01/13/12

Free counter and web stats